La Casa

21/12/2015

La Rania és un casa singular ideal per a una estada llarga o curta amb amics o família. La seva amplitud i la qualitat dels espais interiors i exteriors converteixen la casa en un lloc ideal per a la reunió i també per els moments de tranquil·litat individual. La bellesa del paisatge immediat, la calma, la independència, però alhora la proximitat del nucli habitat, Vidrà, la converteixen en un lloc privilegiat.

Casa per a grups de 18-20 persones.
Tranquil·litat, en plena natura i a prop del poble.
Arquitectura singular dels anys 70 conservada i restaurada.
Amplis jardins exteriors amb vistes a l’entorn.

 

Com és la casa?

La casa té una superfície útil d’uns 350 m2 i una superfície de terreny de més de 13.000 m2Es tracta d’una casa amb una capacitat de 18 persones, amb tres sales d’estar, llar de foc, cuina, terrasses i jardins.  Disposa de cuina equipada, rentaplats, microones, màquina de rentar, assecadora i lloc per estendre. 

La casa s’estructura de manera que s’adapta a la topografia del lloc, un turó amb unes vistes immillorables de la zona. La casa conserva totes les característiques d’una de les tipologies d’arquitectura típiques residencials dels anys setanta i en manté, restaurada, l’aire original. El mobiliari, en molts casos realitzat a mida, li dóna un caràcter molt especial.

Disposa d’un garatge per a dos vehicles grans i espais exteriors per a l’aparcament. Al punt alt del turó trobem l’accés principal de la casa. En entrar, trobem una gran sala oberta a un jardí privat envoltat d’una roureda que li confereix una especial intimitat. A partir d’aquí es distribueixen dos nuclis d’habitacions independents amb un bany complet cadascun i una sala d’estar intermèdia. La primera zona d’habitacions la formen tres habitacions dobles, dues amb llit de matrimoni i una altra amb dos llits individuals. La segona zona d’habitacions és formada per dues habitacions dobles amb llits de matrimoni i una habitació més petita amb unes lliteres. A part d’aquests dos nuclis d’habitacions, hi ha l’espai de les golfes, amb sis llits instal·lats i un bany a la mateixa planta. En cinc de les habitacions es pot instal·lar un llit de nadó. 

Com és l’entorn?

La situació, el paisatge, les vistes i la privacitat, el tipus de construcció i la seva distribució d’espais interiors i exteriors li donen un caràcter singular i espectacular. La casa està rodejada d’un ampli espai enjardinat que li atorga la característica d’independència i tranquil·litat, però a la vegada no és lluny del nucli del poble de Vidrà, al qual es pot accedir caminant uns 200 metres. Més a prop encara de la casa, a uns 100 metres, trobem el nucli de la Creu de l’Arç, on s’emplaça la fonda i la botiga de queviures del poble. A part de la multitud d’excursions a peu per la zona, és possible també concertar rutes organitzades de senderisme a cavall. El poble disposa de piscina pública, pistes de tennis, poliesportiu cobert i jocs infantils.

 

Una mica d’història…

La Rania és una casa familiar construïda l’any 1972 per a l’ús de residència de vacances. Durant molts anys ha estat el lloc on la nostra família ha passat els estius, les vacances i molts caps de setmana. En aquest moment obrim l’ús d’aquest espectacular indret a les famílies o els grups que en vulguin gaudir.

El nom de la casa vol ser un homenatge al nostre avi Pere Freixas Alberch, fundador de l’empresa lletera Rania, creada als anys cinquanta, i que durant dècades va ser tot un referent. Fins i tot, a finals dels seixanta, es va encarregar al dissenyador André Ricard la nova ampolla de llet fresca que, l’any 1967 va ser premiada amb el prestigiós Delta d’Or de l’Adi-Fad.
L’avi va ser l’ànima que va pensar i va construir, a principis dels anys setanta, la casa familiar de la qual durant tants anys hem gaudit. La gent del poble de Vidrà coneix la casa és com “La Rania” i, com no podia ser de cap altra manera, aquest havia de ser el seu nom.